• Volná pracovní pozice
          • Volná pracovní pozice

          • Vedeni ZŠ Brno, Tuháčkova 25, p.o. přijme do pracovního poměru s úvazkem 0,5 uklízečku s nástupem od 6. 8. 2024. Bližší informace podá zástupkyně ředitelky školy nebo školník, tel. 545 221 173.

        • Pomocný kuchař/ka
          • Pomocný kuchař/ka

          • Ředitelství ZŠ Brno, Tuháčkova 25

            přijme do pracovního poměru pomocnou kuchařku či kuchaře

            na plný pracovní úvazek s nástupem od 1. 9. 2024

            Požadujeme zodpovědný přístup k práci, schopnost pracovat v týmu a bezúhonnost.

            Bližší informace podá vedoucí ŠJ p. Jarmila Jansová,

             tel.:545 234 197, 539 014 620

                                                                             Jana Hanáková,       ředitelka školy

        • Poděkování
          • Poděkování

          • Milí žáci, vážení rodiče a přátelé školy,

            děkuji vám za spolupráci  v uplynulém školním roce. Přeji vám krásné a pohodové prázdniny, dovolené plné radosti, nevšedních zážitků, zaslouženého odpočinku, hřejivého sluníčka a dobré nálady. 

            Velké poděkování patří všem pedagogům. Jejich práce je každým rokem složitější a náročnější. Moc si vážím toho, s jakým nasazením, elánem a nadhledem zvládli další obtížný rok.

            Škola by nemohla fungovat bez nepedeagogických pracovníků. I jim patří mé velké díky a přání všeho dobrého. 

            Krásné a pohodové prázdniny všem!!!!!!!

            Mgr. Jana Hanáková, ředitelka školy

             

        • ŠvP Svojanov
          • ŠvP Svojanov

          • Na konci května vycestovala většina žáků 2.stupně do malebné krajiny nedaleko hradu Bouzov na tradiční školu v přírodě. Přestože nám počasí nevycházelo vždy perfektně, zvládli jsme uskutečnit většinu naplánovaných aktivit programu ⦁NE⦁ODPAD⦁NI⦁ZE⦁MĚ⦁. Celý týden si pěkně užili i učitelé, protože nemuseli chvíli řešit žádné průšvihy, nedošlo k vážným úrazům a účastníci výjezdu fungovali bez problémů. Hned po příjezdu jsme proto začali plánovat další ŠvP.

            Fotogalerie z dané akce je na: https://eu.zonerama.com/ZSTuhackova/Album/11571492

        • Poznávací zájezd Linec – Salzburg – Orlí hnízdo – Hallstat
          • Poznávací zájezd Linec – Salzburg – Orlí hnízdo – Hallstat

          • Žáci 7. – 9. ročníku vyjeli na konci května na poznávací zájezd do Rakouska a Německa. V rámci programu jsme navštívili vybraná města ale i přírodní zajímavosti. Celý výlet jsme započali v Linzi, kde jsme navštívili muzeum budoucnosti Ars Electronica. Žáci si zde mohli vyzkoušet moderní programy, které pracují s umělou inteligencí a díky ní vytvářejí fotky, film nebo hudbu. Mezi zážitky, které stojí za zmínku, jistě patří i výjezd zubačkou na pevnost Hohensalzburg a následná prohlídka pevnosti s nádhernými výhledy na okolí Salzburgu. V druhé půli výletu jsme horskými serpentinami vystoupali do výšky 1820 m.n.m. k Hitlerově rezidenci zvané Orlí hnízdo. I přes počáteční hustou mlhu, se nakonec počasí umoudřilo a my jsme mohli obdivovat krásnou krajinu. Následně jsme se přesunuli do oblasti Berchtesgaden, kde jsme se projeli lodičkou po Königssee. Výlet jsme poslední den zakončili prohlídkou solného dolu v Hallstattu, kde se žáci dozvěděli informace o těžbě soli. Mimo jiné také vyzkoušeli dvě skluzavky a projeli se vláčkem, který sloužil pro přepravu pracovníků v dole.

            Žáci měli možnost se na výletu seznámit s historii jiných států, která se nás však přímo dotýká. Stejně tak mohli poznat přírodní krásy, které v naši zemi nenajdeme.

            Fotogalerie na: 2024-05-21 Rakousko

            Mgr. Veronika Kornelová

        • Erasmus+ výjezd do severní Itálie: Nezapomenutelný zážitek
          • Erasmus+ výjezd do severní Itálie: Nezapomenutelný zážitek

          • V polovině března se skupina tří učitelů a patnácti žáků z devátých ročníků vydala k plnění úkolů skupinové mobility do severní Itálie, konkrétně do provincie Cuneo. Jednalo se o již druhý výjezd ZŠ Tuháčkova v rámci programu Erasmus+, tentokrát ve spolupráci s odborných učilištěm CFP Cebano Monregalese. Původně jsme připravovali cestu do španělského města Valencie, naše plány se ale kvůli několika komplikacím nepodařilo zrealizovat, a tak jsme se rozhodli pro alternativní destinaci – severní Itálii. Cuneo nás přivítalo slunečným počasím a nádhernými výhledy na hory.

            Během našeho pobytu jsme s italskými partnery spolupracovali na bohatém programu plném poznávání jednotlivých studijních oborů, které se na jejich škole vyučují. Navštívili jsme hned několik pracovišť a vyzkoušeli si různé obory v praxi. Kromě toho jsme také prozkoumali okolní města – Cuneo, Ceva a Mondoví, kde jsme se seznámili s místní kulturou a zvyky.

            Jako poděkování naši žáci přivezli různé dary v podobě lokálních produktů z jižní Moravy a celého Česka, včetně dvou stromů. Naše setkání jsme zakončili společným zasazením stromků na pozemku školy jako vzpomínku na vzájemnou spolupráci.

            Mezi nezapomenutelné zážitky naší cesty patří také celodenní poznávání opuštěných vesnic v horské oblasti Castelmagno, což byla velmi dobrodružná a intenzivní zkušenost pro nás všechny. Cestou do vysokých kopců jsme narazili na sníh i slunné výhledy, které nám byly odměnou za vynaložené úsilí. Naše pracovní návštěva severní Itálie by nebyla úplná bez návštěvy Milána, kde jsme strávili den obdivováním místní architektury a atmosféry. Viděli jsme vítězný oblouk Arco della Pace, historické centrum Brera a samozřejmě katedrálu Duomo di Milano. Výstup na střechu katedrály byl jedinečným zážitkem a panoramatický výhled na město byl dechberoucí.

            Žáci měli možnost v rámci této aktivity nahlédnout do kultury i zvyků jiné země, výrazně prohloubili svoje jazykové znalosti, organizační schopnosti i sociální vnímání odlišného prostředí, každodenně prokazovali samostatnost v rozhodování.

             Jsme velmi vděční za příležitost účasti na programu Erasmus+. Tento výjezd nám umožnil rozšířit obzory a vytvořit jedinečné vzpomínky. Jsme plni radosti a očekávání, co nám přinese budoucnost a další mezinárodní spolupráce.

            Mgr. Barbora Kašparová