• Poděkování
          • Poděkování

          • Milí žáci, vážení rodiče a přátelé školy,

            děkuji vám za spolupráci  v uplynulém školním roce. Přeji vám krásné a pohodové prázdniny, dovolené plné radosti, nevšedních zážitků, zaslouženého odpočinku, hřejivého sluníčka a dobré nálady. 

            Velké poděkování patří všem pedagogům. Jejich práce je každým rokem složitější a náročnější. Moc si vážím toho, s jakým nasazením, elánem a nadhledem zvládli další obtížný rok.

            Škola by nemohla fungovat bez nepedeagogických pracovníků. I jim patří mé velké díky a přání všeho dobrého. 

            Krásné a pohodové prázdniny všem!!!!!!!

            Mgr. Jana Hanáková, ředitelka školy

             

        • ŠvP Svojanov
          • ŠvP Svojanov

          • Na konci května vycestovala většina žáků 2.stupně do malebné krajiny nedaleko hradu Bouzov na tradiční školu v přírodě. Přestože nám počasí nevycházelo vždy perfektně, zvládli jsme uskutečnit většinu naplánovaných aktivit programu ⦁NE⦁ODPAD⦁NI⦁ZE⦁MĚ⦁. Celý týden si pěkně užili i učitelé, protože nemuseli chvíli řešit žádné průšvihy, nedošlo k vážným úrazům a účastníci výjezdu fungovali bez problémů. Hned po příjezdu jsme proto začali plánovat další ŠvP.

            Fotogalerie z dané akce je na: https://eu.zonerama.com/ZSTuhackova/Album/11571492

        • Poznávací zájezd Linec – Salzburg – Orlí hnízdo – Hallstat
          • Poznávací zájezd Linec – Salzburg – Orlí hnízdo – Hallstat

          • Žáci 7. – 9. ročníku vyjeli na konci května na poznávací zájezd do Rakouska a Německa. V rámci programu jsme navštívili vybraná města ale i přírodní zajímavosti. Celý výlet jsme započali v Linzi, kde jsme navštívili muzeum budoucnosti Ars Electronica. Žáci si zde mohli vyzkoušet moderní programy, které pracují s umělou inteligencí a díky ní vytvářejí fotky, film nebo hudbu. Mezi zážitky, které stojí za zmínku, jistě patří i výjezd zubačkou na pevnost Hohensalzburg a následná prohlídka pevnosti s nádhernými výhledy na okolí Salzburgu. V druhé půli výletu jsme horskými serpentinami vystoupali do výšky 1820 m.n.m. k Hitlerově rezidenci zvané Orlí hnízdo. I přes počáteční hustou mlhu, se nakonec počasí umoudřilo a my jsme mohli obdivovat krásnou krajinu. Následně jsme se přesunuli do oblasti Berchtesgaden, kde jsme se projeli lodičkou po Königssee. Výlet jsme poslední den zakončili prohlídkou solného dolu v Hallstattu, kde se žáci dozvěděli informace o těžbě soli. Mimo jiné také vyzkoušeli dvě skluzavky a projeli se vláčkem, který sloužil pro přepravu pracovníků v dole.

            Žáci měli možnost se na výletu seznámit s historii jiných států, která se nás však přímo dotýká. Stejně tak mohli poznat přírodní krásy, které v naši zemi nenajdeme.

            Fotogalerie na: 2024-05-21 Rakousko

            Mgr. Veronika Kornelová