• Přejeme krásné prázdniny
          • Přejeme krásné prázdniny

          • Vážení rodiče, milí žáci,

            velmi vám děkuji za spolupráci v uplynulém školním roce. Přejeme všem pohodové léto plné sluníčka, dobré nálady a příjemných zážitků. Budeme se na vás těšit v novém školním roce.

            kolektiv zaměstnanců ZŠ Brno,  Tuháčkova 25

        • Zahraniční výjezd našich žáků v rámci skupinové mobility Erasmus+ do Tatranské Lomnice
          • Zahraniční výjezd našich žáků v rámci skupinové mobility Erasmus+ do Tatranské Lomnice

          • Sotva se žáci vrátili z podařené a slunečné školy v přírodě, 15 z nich se muselo přes víkend opět sbalit. Hned následující pondělí jsme totiž společně včetně tří pedagogů odjeli na vůbec první Erasmus+ spolupráci se zahraniční školou v Tatranské Lomnici ve Vysokých Tatrách. Na Základní škole v Tatranské Lomnici jsme se seznámili se skupinou učitelů a žáků, kteří nás velmi vřele přivítali a zabezpečili nám pestrý program. Naše děti jakožto poděkování předaly škole několik darů, např. vlastnoručně vytvořenou deskovou hru o České republice, ptačí budku, nebo lokální jihomoravské produkty. Na školním pozemku jsme poté jako vzpomínku zasadili tři ovocné stromky. Věříme, že to byla pro všechny přínosná zkušenost a budeme se těšit na další shledání s našimi novými slovenskými přáteli, které velmi rádi v budoucnu uvítáme na ZŠ Tuháčkova.

                            Samozřejmě nás na Slovensku nečekala jen oficiální setkání, ale i aktivity v horách, které jsme přes nepříznivé počasí zvládli skvěle. Hned dvakrát se nám navzdory dešti podařil sestup od Skalnatého plesa, ke kterému jsme vyjeli lanovkou a když se trochu chvilkami poštěstilo, naskytl se nám krásný výhled na tatranské doliny, horské chaty nebo vodopády. V den bouřkových výstrah jsme ovšem nepokoušeli štěstí a navštívili jsme raději bezpečnější místa. Velmi nás oslovila přednáška pracovníka horské záchranné služby, zavítali jsme do Belianské jeskyně a také do termálního koupaliště ve Vrbově, které mělo mezi dětmi velký úspěch.

                            Jsme velmi vděční, že jsme se mohli tohoto projektu zúčastnit a že měli naši žáci nezapomenutelnou obohacující zkušenost. Nyní se můžeme společně těšit na další Erasmus+ výjezd, který nás čeká už v říjnu, a to do španělské Valencie.                                               Mgr. Tereza Tomková

            Více fotografií na https://eu.zonerama.com/ZSTuhackova/Album/9902534