• Nový školní rok začíná! Co nás čeká a na co se těšit?
          • Nový školní rok začíná! Co nás čeká a na co se těšit?

          • Léto je za námi a školní lavice na Tuhajdě se opět zaplňují. Tento školní rok začínáme nejen s novými výzvami, ale také s novým panem ředitelem, Mgr. Adamem Koníčkem, kterému přejeme v jeho nové funkci hodně štěstí a mnoho úspěchů. Už se těšíme, jakým směrem nás povede a co nového společně pod jeho vedením zažijeme.

            S nadšením vstupujeme do nového školního roku a věříme, že i letos na děti čeká spousta zajímavých a podnětných zážitků. Každý rok se naši pedagogové snaží žákům poskytnout pestrou škálu aktivit a akcí, které je nejenom baví, ale také podporují jejich osobnostní růst a vzdělání, a tak již nyní víme, že se děti rozhodně mají na co těšit. Pojďme se podívat na to, co nás čeká v letošním roce!

            Hned na podzim jsou pro žáky 2. stupně připraveny dějepisné exkurze do Žďáru nad Sázavou se zaměřením na barokní architekturu. Žáci se mohou také těšit na různé exkurze v návaznosti na probíraná témata. Pro žáky 3. ročníku je naplánován adaptační výlet na zámek Milotice, žáci 5. ročníku se zúčastní výletu do Prahy, celý 1. stupeň se může těšit na didaktické hudební divadlo Abraka, dopravní výchovu či na oslavu Halloweenu. Před Vánocemi plánujeme pro celou školu mobilní planetárium v naší tělocvičně.

            I tento rok by se škola ráda zapojila do akce CodeWeek. Jedná se o evropský týden programování, což je iniciativa, jejímž cílem je zábavným a aktivním způsobem přiblížit programování a digitální gramotnost každému člověku. Naučit se programovat nám pomáhá chápat rychle se měnící svět kolem nás, lépe rozumět tomu, jak fungují technologie, rozvíjet dovednosti a schopnosti potřebné ke zkoumání nových myšlenek.

            Na své si přijdou i milovníci přírody. Starat se o přírodu je nejenom důležité, ale i nezbytné pro udržitelnost a kvalitu života na naší planetě. Tuhajda se zaměřuje na výchovu žáků s ohledem na životní prostředí a pořádá různé akce, které podporují péči a ochranu přírody, a tak se žáci mohou těšit např. na dosadbu stromků a keřů, výrobu ptačích budek, zapojení se do projektu Ukliďme Česko, adopci zvířat v zoologické zahradě či exkurze do nejrůznějších enviromentálních zařízení.

            V zimních měsících by učitelé tělesné výchovy velice rádi zorganizovali jednodenní výjezd na lyže a snowboard. V případě příznivého počasí a zájmu žáků by se takových zájezdů mohlo uskutečnit více.

            Také jarní měsíce budou ve znamení pestrých akcí. Jako každý rok vyjede 1. i 2. stupeň na školu v přírodě, kde na ně bude čekat výjimečný program plný dobrodružství, objevování, vzdělávání a zábavy.

            Během celého školního roku se žáci budou účastnit různých projektových dnů, preventivních programů a besed, které se zaměří na témata jako dětská práva, závislosti, šikana, kyberšikana, riziková chování, dopravní výchova a environmentální výchova.

            Naši žáci se mohou celoročně zapojit do různých oblíbených vědomostních, výtvarných i sportovních soutěží, mezi které patří např. Pythagoriáda, soutěž ve čtenářské gramotnosti, dále do jazykových a přírodovědných olympiád či poměřovat síly ve sportovních aktivitách jako např. ve florbale, basketbale, přehazované, fotbale, stolním tenise, házené, futsale či atletice. Tuhajda našim žákům nabídne rovněž široké možnosti volnočasových aktivit formou kroužků.

            V rámci pokračující spolupráce budou děti i nadále spolupracovat s Domovem pokojného stáří na ulici Kamenná. Dvakrát ročně připraví se školním sborem Ztužka pro jeho klienty hudební vystoupení, které přinese radost a potěšení obyvatelům domova.

            Novinkou tohoto školního roku je plánovaná realizace školní knihovny, která má za cíl podporovat čtenářství a rozvíjet lásku k literatuře mezi našimi žáky.

            Zmíněných aktivit je celá řada a zajisté si každý žák tu „svou“ vybere. Samozřejmě se ale nejedná o konečný výčet akcí a činností. Některé budou vznikat spontánně z podnětu žáků, učitelů či aktuálně probíraného učiva.

            Na závěr bychom rádi popřáli všem žákům, rodičům, učitelům a zaměstnancům školy úspěšný školní rok plný radosti, motivace a pozitivních zážitků.

             

            Mgr. Aneta Gabous

        • Hledáme uklízeče/uklízečku
          • Hledáme uklízeče/uklízečku

          • Základní škola Brno, Tuháčkova 25 hledá na částečný úvazek uklízeče/uklízečku. Bližší informace poskytne ředitelsví školy na info@zstuhackova.cz nebo tel. 545 221 173

        • Školní pomůcky
          • Školní pomůcky

          • Běhání po papírnictvích odzvonilo!

            Naše škola představuje skvělou novinku, která Vám ušetří čas i nervy - spolupracující e-shop se školními pomůckami pro naše žáky.

            Najdete v něm vše od pravítek (i pro leváky) až po školní batohy. Po rozkliknutí e-shopového linku se zobrazí sekce jednotlivých tříd, které obsahují seznam školních pomůcek dodaný přímo třídním učitelem. Nemusíte více utrácet čas lovením správného sešitu, plochého štětce a středně tvrdé tužky, ale vše potřebné pro školní rok 2024/2025 zajistíte svým dětem pohodlně z domova několika kliky. A ušetřený čas můžete trávit spolu na zmrzlině :)

            LINK do e-shopu se školními pomůckami pro naši školu: https://www.kraloveskoly.cz/skolni-pomucky-tuhackova/

        • Poděkování
          • Poděkování

          • Milí žáci, vážení rodiče a přátelé školy,

            děkuji vám za spolupráci  v uplynulém školním roce. Přeji vám krásné a pohodové prázdniny, dovolené plné radosti, nevšedních zážitků, zaslouženého odpočinku, hřejivého sluníčka a dobré nálady. 

            Velké poděkování patří všem pedagogům. Jejich práce je každým rokem složitější a náročnější. Moc si vážím toho, s jakým nasazením, elánem a nadhledem zvládli další obtížný rok.

            Škola by nemohla fungovat bez nepedeagogických pracovníků. I jim patří mé velké díky a přání všeho dobrého. 

            Krásné a pohodové prázdniny všem!!!!!!!

            Mgr. Jana Hanáková, ředitelka školy