• říjen
      • říjen

      • 29.03.2020 05:40
      • soutěže, hry, vyrábění
      • ŘÍJEN

        V druhém měsíci školního roku bylo stále teplé počasí, proto si děti užívaly hry, soutěže a dovádění na hřišti. 

        Soutěžili jsme v atletické olympiádě, kterou jsme z časových důvodů natáhli na celý druhý týden. Má totiž tři disciplíny = běh na 150m, skok z místa a hod kriketovým míčkem. Nejoblíbenější byl běh, proto jsme ho zařazovali do činnosti každý den. Většina dětí si totiž chtěla svůj výkon zlepšovat. Na start se postavili jak děvčata, tak chlapci i několikrát za sebou. V dubnu nás čeká obvodní kolo, kde každou družinu reprezentuje pouze osm dětí, proto všichni bojovali o nejlepší umístění.

        Na procházkách jsme sbírali barevné listy a podzimní plody, z kterých jsme vyráběli různé obrázky a dekorace. Podzimně jsme si ozdobili všechna oddělení a okna, vytvořili "dýňovou" výstavku. Celý měsíc probíhala celoškolní soutěž ve sběru kaštanů.

        Na školním hřišti byla v obležení slackline, která je vhodná a ideální na trénink a získání rovnováhy a soustředění.         Zopakovali jsme si dopravní předpisy a značky, v projektu Sportuj ve škole jsme zdokonalovali dovednosti v košíkové, prvňáčci navštívili místní knihovnu, kde si s nadšením prohlíželi spoustu knížek.

        Poslední říjnový den jsme uspořádali halloweenské dovádění -soutěž o nej-masku, strašidelný tanec, hry s nafukovacími dýněmi, výroba papírových strašidýlek a netopýrů ... Děti převlečené do čarodějnic, duchů, kostlivců, černých koček a dalších různých příšer si pěkně zařádily a odnesly si krásné zážitky i malé dárečky.

        V listopadu se těšíme na Drakiádu a Lampionový průvod.

        Foto z některých akcí najdete ve školní galerii.                                                           Olejníčková

      • Zpět na seznam článků