• podzimní družina 2022
      • podzimní družina 2022

      • 19.03.2023 21:50
      • podzimní činnost a akce
      • PODZIMNÍ DRUŽINA

         

        Začátek školního roku jsme opět přivítali táborákem na školní zahradě. Před opékáním buřtíků jsme si u kytary zazpívali dětské a táborové písničky. Koho přestalo bavit sezení u ohýnku, mohl si zpestřit toto odpoledne zábavnými a sportovními disciplínami. Největší zájem byl o kreslení na obličej, skákání v pytlích a střelbu míčky na "traktor".

        Při koloběžkových závodech si děti zdokonalily nejen jízdu zručnosti a rychlosti na koloběžkách, ale i znalost dopravních značek, které si sami v loňském roce vyrobily.

        V říjnu se měřily síly v atletickém trojboji. Běh, skok z místa a hod míčkem jsou už naše tradiční disciplíny, na kterých je dobře vidět, jak se děti rok od roku zlepšují.

        A co jsme ještě všechno stihli? Navštívili jsme Jižanský dvorek, poznávali jsme stromy, keře a rostlinky na procházce u Svitavy a Svratky, vyzkoušeli jsme všechny atrakce, prolézačky, kolotoče a skluzavky na Komárovských hřištích, hráli jsme u školy "Hry na chodníku", zasoutěžili jsme si na Dýňové stezce, vydlabali jsme strašidelnou dýni. Někdy nám počasí moc nepřálo, tak jsme vyráběli v družině podzimní koláže, dekorace z přírodnin, zápichy do květináčků, navlékali korálky, pletli náramky, skládali origami, malovali, kreslili ... Měsíc říjen jsme zakončili Halloweenskou  přehlídkou masek.

        V listopadu se těšíme na drakiádu a Svatomartinský lampionový průvod.

      • Zpět na seznam článků