• jaro v družině
      • jaro v družině

      • 19.05.2022 19:21
      • činnost v jarních měsících
      • J A R O    V    D R U Ž I N Ě

         

        V březnu jsme s dětmi přivolávali jaro vyráběním ozdobných dekorací do květináčků a výzdobou oddělení. Papírové kytičky, sluníčka a berušky ozdobily okna i nástěnky.

        V polovině měsíce jsme uskutečnili celodružinovou soutěž Tuhajda má talent. Děti si připravily písničky, říkanky, tanečky, také hru na housle a klávesy a před svými spolužáky předváděly svoje umění. Dětská porota měla těžký úkol – vybrat ty nejlepší. Nebylo to vůbec snadné, protože všichni účastníci soutěže se velice pečlivě připravili a předvedli krásné výkony.

        Po dvou letech jsme mohli opět uspořádat oblíbené Velikonoční dílničky. Na začátku dubna jsme se sešli ve školní jídelně, kde si děti vyrobily slepičky, kuřátka, zajíčky, přáníčka, zasadily si osení a ozdobily kraslice.

        Na školním hřišti proběhla Atletická olympiáda, všichni si poměřili sílu v hodu „raketkou“, rychlost v běhu na 60 metrů a vytrvalost v běhu na 150 metrů.

        Konec dubna patřil výrobě čarodějnic. Malých, látkovo- papírových a jedné veliké, téměř opravdové, kterou jsme spojenými silami vytvořili ze slámy. Poslední dubnový den jsme ji posadili na ohniště a upálili ji. U ohýnku jsme si potom zazpívali a opekli si různé dobroty.

         

        Fotografie některých akcí najdete ve školní fotogalerii.

         

         

      • Zpět na seznam článků